Carinski službenici OMJ Osijek spriječili pokušaj krijumčarenja 18.500 komada cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_2005_201501050953303139.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 4. siječnja 2015. godine, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek, spriječili su pokušaj krijumčarenja 9.500 komada cigareta. Naime, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na RGP Tovarnik, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku i carinsko područje Zajednice (EU), zaustavili su kombi vozilo makedonskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Makedonije. Pretragom vozila, je pronađeno u prostoru poda vozila koji je tvornički napravljen i služi za učvršćivanje sjedala za putnike, skriveno 9.500 komada cigareta marke Rodeo, s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Makedonije. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je izrečena novčana kazna u iznosu od 6.000,00 kuna te je istome obračunata i naplaćena trošarina u ukupnom iznosu od 9.500,00 kuna. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.

Dana 3. siječnja 2015. godine carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na GCU Bajakovo, zaustavili su osobno vozilo srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. Pretragom vozila, ispod suvozačevog sjedala, je pronađeno 4.800 komada cigareta marke Marlboro Gold s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Srbije, koje je vlasnik vozila propustio prijaviti. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna te je istome obračunata i naplaćena trošarina u ukupnom iznosu od 2.961,60 kuna. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.

Istoga dana, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na GCU Bajakovo, zaustavili su osobno vozilo bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin. Pretragom vozila, ispod sjedala te u osobnoj prtljazi putnika, je pronađeno 4.200 komada cigareta marke LD RED s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Srbije, koje je vlasnik vozila propustio prijaviti. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna te je istome obračunata i naplaćena trošarina u ukupnom iznosu od 2.513,70 kuna. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.



Pisane vijesti