Carinski službenici oduzeli više različitih vrsta robe

U postupku kontrole putničkog i teretnog prometa carinski službenici su oduzeli više različitih vrsta robe poput cigareta, testosterona, alkoholna pića i odjevnih predmeta te su prekršiteljima izdani prekršajni nalozi i izrečene su prekršajne kazne.

U dane vikenda, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na RGP Bajakovo, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku i carinsko područje Zajednice (EU), zaustavili su jedno osobno vozilo bugarskih te dva teretna vozila turskih registracijskih oznaka, kojim su upravljali državljani Republike Bugarske i Turske. Pretragom naprijed navedenih vozila, pronađeno je unutar putničke prtljage te u podvozju prikolice na metalnoj konstrukciji i u torbama na krevetu vozača ukupno 9.400 komada raznih vrsta cigareta, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Temeljem navedenog prekršiteljima su izdani Prekršajni nalozi o počinitelju prekršaja kojim su im izrečene kazne u ukupnom iznosu od 4.500,00 kuna te je istima obračunata i naplaćena trošarina u ukupnom iznosu od 7.124,80 kuna, a predmetne su cigarete oduzete.

Isto tako, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, oduzeli su anabolička sredstava, a koja se nalaze na Listi tvari zabranjenih u sportu. Naime, na ulasku u Republiku Hrvatsku i carinsko područje Zajednice (EU), na RGP Bajakovo, prilikom kontrole osobnog vozila, švicarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin, pronađeno je 100 ampula po 250 mg/1ml TESTOSTERON DEPO, za koju vlasnik nije posjedovao propisanu dokumentaciju. Obzirom da se predmetna roba nalazi na Listi tvari zabranjenih u sportu (NN, broj 125/11 i 144/12) srpskom državljaninu, izrečena je kazna u ukupnom iznosu od 1.800,00 kuna, a roba je oduzeta.

Nadalje, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na D53, zaustavili su osobno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin. Pretragom vozila, u prtljažnom prostoru je pronađeno ukupno 100,00 litara žestokog alkoholnog pića - domaće rakije bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Počinjen je prekršaj kažnjiv člankom 102. stavak 01. točka 17. Zakona o trošarinama te prekršitelju slijedi izdavanje prekršajnog naloga i obračun i naplata trošarine. Navedena roba je oduzeta.

Također, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na RGP Županja - Most, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku i carinsko područje Zajednice (EU), zaustavili su osobno vozilo, hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Pretragom vozila, je pronađeno unutar putničke prtljage u putničkom prostoru, 114 komada različitih odjevnih predmeta, koje je vozač propustio prijaviti. Temeljem navedenog izdan je Prekršajni nalog počinitelju prekršaja kojim mu je izrečena kazna u ukupnom iznosu od 3.000,00 kuna, a slijedom navedenog predmetna roba je privremeno oduzeta.



Pisane vijesti | Nadzor | Nadzor