Carinski službenici oduzeli duhan i mobilne uređaje

  • Slika /slike/Vijesti/2016/3582/Glavna slika 1.JPG
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, 08. siječnja 2016. godine na području grada Zagreba proveli su mjere nadzora i provjera iz svoje nadležnosti.

Prilikom nadzora, kod hrvatskog državljanina, pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno 20 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Protiv okrivljenika podnijeta je Prijava o počinjenom prekršaju u iznosu 5.100,00 kn te Zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 11.000,00 kn.
 
Također, na području grada Zagreba u Planinskoj ulici, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb, zatekli su hrvatskog državljanina, u posjedu 19 mobilnih uređaja te dvije igraće konzole "Sony PlayStation 4 (PS4)". Provedenim postupkom utvrđeno je da navedeni vrši oglašavanje mobilnih uređaja preko portala "Njuškalo" te na taj način obavlja prodaju, a da pritom nije registriran za obavljanje kupnje i prodaje robe. Protiv prekršitelja biti će podnesen Optužni prijedlog, a navedena roba je privremeno oduzeta.

 

 



Pisane vijesti