Carinski službenici na zagrebačkoj tržnici u dubravi, sajmištu u samoboru i jakuševac oduzeli 51,10 kg duhana i 16.200 komada raznih cigareta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1948_201411101240586973.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 07. studenoga 2014. godine na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb, ovlašteni carinski službenici Carinske uprave, Sektora za nadzor, Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s carinskim službenicima Carinskog ureda Zagreb II, Službe za nadzor te policijskim službenicima III Policijske postaje Dubrava, proveli su zajedničku koordiniranu akciju s ciljem sprječavanja nezakonite trgovine duhanom i duhanskim prerađevinama, na tržnici u Dubravi u Zagrebu. Prilikom nadzora, uz uporabu carinskog službenog psa Rine, ukupno je pronađeno i privremeno oduzeto: 34,50 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH te 16.200 komada raznih vrsta cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija RH ili sa nevažećim  markicama Ministarstva financija RH. Protiv prekršitelja podnijeti će se Prijave o počinjenim prekršajima te Zahtjevi za naknadni obračun trošarine.

Nadalje, dana 09. studenoga 2014. godine na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb, ovlašteni carinski službenici Carinske uprave, Sektora za nadzor, Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, proveli su mjere nadzora i provjera iz svoje nadležnosti na otvorenom prostoru sajmišta u Samoboru. Prilikom nadzora, kod više osoba, ukupno je pronađeno i privremeno oduzeto 12,80 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Prekršiteljima je izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu 18.000,00 kn te će biti podnijet zahtjev za naplatom trošarine u ukupnom iznosu od 4.238,00 kn.

Istoga dana, na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb, ovlašteni carinski službenici Carinske uprave, Sektora za nadzor, Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, proveli su mjere nadzora i provjera u cilju otkrivanja povreda zakonskih propisa kojima se regulira djelatnost trgovine i usluga kao i otkrivanje povreda carinskih, trošarinskih i drugih propisa iz svoje nadležnosti na području sajma Jakuševac u Zagrebu. Prilikom nadzora, ukupno je pronađeno i privremeno oduzeto: 3,80 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH te su prekršiteljima izdani prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 2.400,00 kn. Također, državljaninu Republike Hrvatske uručen je prekršajni nalog na iznos od 5.000,00 kn, budući da je isti zatečen je u posjedu motornog vozila BMW 520 D registarskih oznaka Republike Njemačke, na koje nije na propisan način obračunat ili plaćen poseban porez. Vozilo je zbog osiguranja plaćanja davanja privremeno oduzeto potvrdom o privremenom oduzimanju te će biti podnijet zahtjev za naplatom carinskog duga.



Pisane vijesti