Carinski i policijski službenici spriječili pokušaj nezakonitog prometa duhana i cigareta

  • Slika /slike/Vijesti/2016/3940/Glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika

Na području mjesne nadležnosti Područnog Carinskog ureda Zagreb 2. ožujka 2016. ovlašteni carinski službenici su u dva slučaja samostalno i u suradnji s policijskim službenicima spriječili pokušaj nelegalne prodaje sitno rezanog duhana i cigareta.

Ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice Ravnateljstva policije, vršeći mjere carinskog nadzora na području grada Zagreba, zatekli su hrvatskog državljanina kako u garaži nezakonito skladišti 403 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva Financija. Protiv okrivljenika podnijeta je Prijava o počinjenom prekršaju u iznosu 40.000,00 kuna te Zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 221.650,00 kuna.
 
Također, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb, prilikom pregleda skladišnog prostora trgovine u Donjoj Pušći i dva osobna vozila, pronašli su 22,50 kilograma sitno rezanog duhana i 2000 komada cigareta raznih vrsta bez nadzornih markica Ministarstva Financija. Protiv okrivljenika podnijeta je Prijava o počinjenom prekršaju u iznosu 3.300,00 kuna te Zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 3.388,20 kuna.
 

Pisane vijesti