Spriječen pokušaj nelegalne proizvodnje i prodaje alkoholnih pića

  • Slika /slike/3952/ALKOHOL 1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski i policijski službenici spriječili su pokušaj nelegalne prodaje alkoholnih pića na području mjesne nadležnosti Područnog Carinskog ureda Zagreb, 3. ožujka 2016. godine.

Ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima PUZ-a, Službe organiziranog kriminaliteta vršeći mjere carinskog nadzora na području grada Zagreba zaustavili su osobno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Pregledom vozila pronađeno je ukupno 199 bočica zapremine 0,01 l žestokog alkoholnog pića na kojima se nalaze naljepnice oznake „Badel Prima Brandy“ i „Badel Pelinkovac“.
 
Zbog osnovane sumnje da pronađeno alkoholno piće nije originalno piće tvrtke „Badel“, te da na isto nije sukladno Zakonu o trošarinama obračunata i plaćena trošarina  ovlašteni carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima izvršili su pretragu doma, prilikom čega je pronađeno
2 630 bočica zapremine 0,01l alkoholnog pića i 31 litra ostalog alkohola.
 
Daljnjom pretragom pronađena je oprema i uređaji za patvorenje alkoholnih pića, električni stroj za filtriranje tekućine, stroj za omekšivanje vode i stroj za stavljanje čepova na bočice.
 
Nadležnom carinskom uredu biti će podnesen zahtjev za naplatu trošarine na pronađena alkoholna pića, te slijedi podnošenje prekršajne odnosno kaznene prijave. 
 
 

Pisane vijesti