Carinski i policijski službenici, spriječili pokušaj krijumčarenja 13.860 različitih vrsta cigareta, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Rijeka

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/ies1ty_7791.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Rijeka, na Carinskoj ispostavi Rupa, dana 29. studenoga  2010. godine, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage i djelatnici MUP-a, PU primorsko goranske, otkrili su pokušaj krijumčarenja  13.860  kutija raznih vrsta cigareta.
Provođenjem mjera carinskog nadzora prilikom izlaska iz Republike Hrvatske,  izvršen je pregled kombi vozila marke „Mercedes“, mađarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Njemačke u svojstvu vozača. Nakon izvršenog pregleda sa službenim psom za detekciju duhana Carinarnice Rijeka i upita carinskog službenika vozaču da li ima cigareta u vozilu, te slijedom njegovog niječnog odgovora pristupilo se pregledu vozila.
Detaljnim pregledom kombi vozila, utvrđeno je da je preinakom napravljen dvostruki strop u kojem je pronađeno skriveno 13.860 kutija cigareta (1386 šteka) i to: 2.490 kutija cigareta "Fortuna" s nadzornim markicama Bosne i Hercegovine, 8.920 kutija cigareta "West red" i 2.450 kutija cigareta "West silver" s nadzornim markicama Republike Srbije, ukupne vrijednosti  79.279,20 kuna.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem i po procjeni carinskih službenika utvrđeno je da je kaznenim djelom izbjegavanja carinskog nadzora  Državni proračun Republike Hrvatske oštećen za 201.047,92 kuna. Uz kaznenu prijavu vozač i suvozač privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Pisane vijesti