Carinski i policijski službenici spriječili krijumčarenja duhana

  • Slika /11771/Slika glavna RES..jpg
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice i policijski službenici MUP-a pretragom teretnog vozila na području Zagreba pronašli su 1208 kilograma nelegalnog duhana u listu.

Dana 08. prosinca 2022. na području Zagreba policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije radi kontrole zaustavili su teretno kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin RH. Vizualnim je pregledom utvrđeno da je vozilo ispunjeno kartonskim kutijama iz kojih se širi intenzivan miris duhana za koji vozač ne posjeduje dokumentaciju.
 
Pretragu vozila su temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu izvršili carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Zagreb uz asistenciju službenika Policijske uprave zagrebačke te je u vozilo pronađeno 10 kartonskih kutija u kojima se nalazilo ukupno 1.208,80 kg duhana u listu.
 
Obračunata je trošarina u iznosu od 1.039.568 kuna, a pronađena roba i vozilo su oduzeti.
 
Nadležnom općinskom državnom odvjetništvu Područna jedinica - Služba za mobilne jedinice Zagreb podnijela je kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. st. 1. Kaznenog zakona.
 

Pisane vijesti