Carinska uprava Ministarstva financija obilježila svjetski dan carine, 26. siječnja 2020.

  • Slika /8329/glavna.JPG
  • Slika

Međunarodni dan carine obilježava se svake godine 26. siječnja, te se njime podsjeća na osnivačku sjednicu Vijeća za carinsku suradnju (preteče Svjetske carinske organizacije)  održanu 26. siječnja 1953. godine u Bruxellesu na kojoj je bilo prisutno 17 europskih država.

Obilježavanjem Međunarodnog dana carine prepoznaje se uloga i značaj rada samih carinskih službenika i njihovih nacionalnih carinskih službi, te se fokusira na izazove s kojima se carinski službenici nose u svakodnevnom radu, kao i njihova ostvarena postignuća.
Na Međunarodni dan carine nacionalne carinske službe svojim zaslužnim službenicima, koji su svojim radom, zalaganjem i predanosti u protekloj, 2019. godini ostvarili iznimne rezultate, dodjeljuju posebna priznanja - certifikate Svjetske carinske organizacije. U Carinskoj upravi certifikati su dodijeljeni za 11 carinskih službenika za prošlu godinu.
Svake godine  Svjetska carinska organizacija odredi i temu koja će obilježiti tekuću 2020. godinu, a ovu godinu posvećuje jačanju održivog društva za ljude i napredak, pod motom „Carinska služba koja jača održivost, za ljude i planetu, te doprinosi napretku“.

Pisane vijesti