"Borba protiv širenja oružja za masovno uništavanje u pomorskim lukama“, Rijeka, 24.-28. travnja 2006.

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/DSC032991_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika

        U organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu i Agencije za suzbijanje prijetnje terorizma (DTRA) iz SAD u Rijeci je u razdoblju od 24-28. travnja 2006. godine, održana obuka za carinske službenike, Službe za nadzor Carinske uprave, Carinarnica Split, Ploče i Rijeka.

        Cilj ovog seminara bilo je upoznavanje polaznika sa oružjem za masovno uništavanje i borbi protiv njega u eventualnom incidentu u pomorskim lukama. Carinskim službenicima poslužio je za upoznavanje sa načinima otkrivanja, identificiranja, istraživanja i potencijalnog načina postupanja u slučaju otkrivanja oružja za masovno uništavanje.

        Na seminaru je sudjelovalo ukupno 16 carinskih službenika, a uz njih su na seminaru bili prisutni i polaznici iz Državnog Zavoda za nuklearnu sigurnost, Državnog Zavoda za zaštitu od zračenja, Lučkih kapetanija i Granične policije.

        Po završetku seminara predstavnici Veleposlanstva SAD iz Zagreba donirali su Carinskoj upravi 30 uređaja za otkrivanje radioaktivnog materijala u ukupnoj vrijednosti od $ 78.000 USD.

 

 

 



Pisane vijesti