Bilateralni sastanak carinskih službi Republike Hrvatske i Sjeverne Makedonije

  • Slika /10916/Naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika

Od početka 2020. Carinska uprava, zajedno s kolegama iz Austrije, u Sjevernoj Makedoniji vrlo uspješno provodi Twinning project „Improving Revenue Collection and Tax and Customs Policy“ MK 18 IPA FI 02 19 (Projekt „Poboljšanje naplate prihoda i porezne i carinske politike”) financiran od strane EU.
 

U okviru aktivnosti upravljanja projektom i aktivnosti njegove javne promocije, delegacija carinske službe Republike Hrvatske, koju su činili ravnatelj g. Mario Demirović i pomoćnik ravnatelja g. Bosiljko Zlopaša,  1. i 2. lipnja 2022. posjetila je Skopje.  
 
Tom prilikom održan je bilateralni sastanak s predstavnicima domaćina, Carinske uprave Sjeverne Makedonije na čelu s direktoricom CURSM gđom Slavicom Kutirov. Na sastanku je konstatirana odlična suradnja dviju carinskih službi i dogovorene su daljnje aktivnosti.
 
Delegacija carinske službe Republike Hrvatske sudjelovala je na događaju javne promocije dostignuća twinning projekta (tzv. visibility event) na kojem su također sudjelovali i predstavnici carinskih i poreznih uprava Austrije i Sjeverne Makedonije te drugi stručnjaci iz područaja financija, carina i poreza te diplomatski predstavnici među kojima je bila  i gđa Nives Tiganj, veleposlanica Republike Hrvatske u Sjevernoj Makedoniji.
 
U okviru događaja promocije rezultata projekta, održana je panel rasprava čije teme su bile rezultati i poboljšanja koja projekt pruža carinskim i poreznim tijelima Sjeverne Makedonije na njenom putu prema punom usklađivanju nacionalnog zakonodavstva i prakse sa zakonodavstvom i praksom EU-a, na njenom putu prema članstvu u EU. Ravnatelj Carinske uprave g. Mario Demirović dao je svoj doprinos ovoj raspravi kao panelist.
 
 

Pisane vijesti