Aktivnosti na području Carinarnice Varaždin i Carinarnice Virovitica na dan 29.12.2009.

Tijekom jučerašnjeg dana carinski su službenici na području Carinarnice Varaždin i Carinarnice Virovitica, otkrili dva carinska prekršaja, slijedom čega su pokrenuti prekršajni postupci.
Dana 29. prosinca 2009. godine, na CI Goričan, Carinarnica Varaždin, prilikom provođenja redovnih mjera carinskog nadzora i kontrole otkriven je pokušaj pogrešnog razvrstavanja robe u Carinsku tarifu. Naime, na osnovu nalaza carinskog laboratorija utvrđeno je da je roba razvrstana u pogrešni tarifni broj te je stoga prvotno manje naplaćeno 37.368,80 kuna. Obzirom da je na spomenuti način došlo do povrede Carinskog zakona, protiv počinitelja pokrenut je prekršajni postupak.
 Istog su dana carinski službenici na CI Terezino Polje, Carinarnica Virovitica otkrili pokušaj neprijavljivanja robe i to putnog računala marke “TOSHIBA“, u vrijednosti od 3.452,90 kuna. Kako stranka robu nije prijavila carinskim službenicima prilikom ulaza u Republiku Hrvatsku, a ujedno je nakon otkrivanja povreda Carinskog zakona odbila platiti mandatnu kaznu i obračunata davanja, protiv iste pokrenut je prekršajni postupak.

Pisane vijesti