Aktivnosti na području carinarnice osijek i zagreb dana 21. ožujka 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana na području Carinarnice Osijek i Zagreb, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja.

Dana 21. ožujka 2010. godine carinski službenici Carinske ispostave Duboševica, Carinarnice Osijek detaljnim pregledom osobnog motornog vozila švicarskih registracijskih oznaka, pronašli su opojnu drogu marihuanu i tablete                  „ Lexotanil“ koje se nalaze na popisu psihotropnih tvari od kojih se može pripravljati droga. Dvojica stranih državljana predani su djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova na daljnju obradu.

Istoga dana, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, otkrili su pokušaj krijumčarenja 12.800 komada cigareta marke „RONHILL WHITE“i 9 komada namaza „NUTELLA“, od strane državljanina Federacije Bosne i Hercegovine. Roba je pronađena prilikom pregleda autobusa na terminalu Autobusnog kolodvora Zagreb.

Sporna roba je oduzeta a za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 3.000,00 do 900.000,00 kuna za pravnu osobu, odnosno novčana kazna u iznosu od 1.000,00 do 100.000,00 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi.

U drugom slučaju carinski službenici Carinske ispostave Bregana u osobnom motornom vozilu, kojim je upravljao državljanin Republike Italije, pronašli su neprijavljeni rezervni dio stroja za pakiranje ambalaže u vrijednosti 4.900,00 kuna.

Sukladno članka 241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona istom je naplaćena mandatna kazna u iznosu od 500,00 kuna.



Pisane vijesti