Aktivnosti na carinskom području Republike Hrvatske dana 20. ožujka 2010. godine

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/s2rr1i_6221.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Tijekom proteklog dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja.

Dana 20. ožujka 2010. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek, na CI Batina carinski službenici prilikom obavljanja kontrole u putničkom prometu, detaljnim pregledom osobnog motornog vozila marke „VW VENTO„ bosansko hercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine, otkrili su pokušaj krijumčarenja 17.000 komada  raznih marki cigareta. Cigarete su pronađene skrivene u unutrašnjosti navedenog vozila.Vrijednost cigareta je ukupno 6.480,00 kuna.
 
Zbog povrede Carinskog zakona protiv stranke pokrenut je prekršajni postupak. Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 5.000,00 do 900.000,00 kuna. Sporne cigarete su oduzete u korist Republike Hrvatske.

Istoga dana, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na Carinskoj ispostavi Bregana, carinski službenici su osobnom motornom vozilu norveških  registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Kraljevine Norveške, pronašli neprijavljenu robu i to ukupno tri televizora „PANASONIC PLAZMA“, ukupne vrijednosti 15.000,00 kuna.

Protiv počinitelja podnijeta je prijava o počinjenom prekršaju. Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.000,00 do 100.000,00 kuna.

Također na području mjesne nadležnosti Carinarnice Karlovac, na Carinskoj ispostavi Maljevac carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, u osobnom motornom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Makedonije, pronašli su 50 kg meda koje vozač nije prijavio te mu je sukladno članka 241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona naplaćena mandatna kazna u iznosu od 500,00 kuna, a roba je ustupljena u korist Republike Hrvatske.
 

Pisane vijesti