Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske u razdoblju od 26. do 28. veljače 2010. godine

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/54yjlj_6021.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Tijekom proteklog razdoblja, na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su carinske prekršaje slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci ili naplaćene mandatne kazne.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina, na Carinskoj ispostavi Macelj pokrenut je carinski prekršaj protiv hrvatskog putnika na ulasku u Republiku Hrvatsku iz razloga što nije prijavio žensku odjeću u vrijednosti 2.622,30 EUR. Pokrenuta su i četiri prekršajna postupka iz nadležnosti Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka zbog obavljanja međunarodnog prijevoza u cestovnom prometu bez odgovarajuće dozvole. U jednom slučaju izrečena je kazna u iznosu od 7.000,00 kuna, a u drugome kazna od 5.000,00 kuna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Split, na Carinskoj ispostavi Kamensko pokrenuta je prijava o počinjenom carinskom prekršaju protiv hrvatskog prijevoznika iz razloga što nije prijavio 312 komada boja za kosu u vrijednosti od 6.240,00 kuna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Šibenik, na Carinskoj ispostavi Ražine prilikom puštanja robe u slobodan promet provjerom je utvrđeno da je roba u JCD neispravno tarifirana, a pregledom robe dodatno je nađena i neprijavljena roba kao što su crijevo za zrak, brusni papir, brusne ploče, ploče za poliranje, stolna vaga, zračni pištolj za bojanje, transformatori, produžni kabel, u težini od 73,00 kg, vrijednosti 2.600,00 kuna. Protiv pravne osobe podnijeta je i prekršajna prijava.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, Carinskoj ispostavi Bregana pokrenuta je prijava o počinjenom carinskom prekršaju protiv rumunjskog državljana zbog toga što nije prijavio komercijalnu robu i to 120 komada filtara za zrak u vrijednosti 7.200,00 kuna, a koje je prevozio u osobnom motornom vozilu. Također, pokrenuta je prijava o počinjenom carinskom prekršaju protiv slovenskog državljana iz razloga što je pokušao neprijavljeno unijeti na carinsko područje Republike Hrvatske 111 komada razne sportske odjeće u vrijednosti od 7.600,00 kuna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, Carinskoj ispostavi Stara Gradiška, pokrenuta je prijava o počinjenom carinskom prekršaju protiv njemačke državljanke, koja je prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku pokušala neprijavljeno unijeti 3520 komada sakrivenih cigareta. Roba se nalazila u osobnom automobilu njemačkih registracijskih oznaka. Vrijednost cigareta je 880,00 kuna i iste su stranci privremeno oduzete.

Službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage su tijekom svojih aktivnosti u autobusu hrvatskih registracijskih oznaka pronašli sakrivenih 14,5 kg duhana u vrijednosti od 1.160,00 kuna. Zbog pokušaja unosa robe na skriven način, pokrenut je i prekršajni postupak.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, službenici Odjela za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage tijekom svojih aktivnosti pronašli su kod rumunjskog državljana u osobnom motornom vozilu talijanskih registracijskih oznaka, cigarete raznih robnih marki sakrivenih u količini od 27.800 komada. Pokrenut je prekršajni postupak te izrečena kazna u iznosu od 1.500,00 kuna.
Na Carinskoj ispostavi Bajakovo, u putničkom motornom vozilu talijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao makedonski državljanin pronađeno je neprijavljenih 5.000 komada cigareta. Pokrenut je prekršajni postupak te naplaćena kazna u iznosu od 2.000,00 kuna.



Pisane vijesti