Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske dana 4. svibnja 2010. godine

Tijekom proteklog dana, na carinskom području Republike Hrvatske carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenute prekršajne prijave protiv počinitelja ili su naplaćene mandatne kazne.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Dubrovnik, na Carinskoj ispostavi Gornji Brgat, carinski službenici pronašli su 9.800 komada raznih vrsta cigareta kod irskog državljanina u vozilo registracijskih oznaka Republike Bosne i Hercegovine, koji navedenu robu nije prijavio. Protiv prekršitelja je podnijeta prekršajna prijava te mu je izrečena novčana kazna u visini od 6.860,00 kuna, a roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Otočac, na Carinskoj ispostavi Ličko Petrovo Selo, carinski službenici pronašli su u kombi vozilu hrvatskih registracijskih oznaka, 14 (četrnaest) podnih obloga od granita koje putnik nije prijavio. Putniku je naplaćena mandatna kazna u iznosu od 500,00 kuna i izvršen je obračun carinskog duga. Novčana kazna za ovu vrstu prekršaja predviđena je u iznosu od 1.000,00 do 100.000,00 kuna za fizičku osobu.

 



Pisane vijesti