Akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“

Slika /slike/Vijesti/2016/3959/piratstvo2.png

Nakon dosadašnjih uspješno održanih akcija u Zagrebu, Osijeku, Rovinju, Rijeci, Splitu, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Velikoj Gorici i Zadru akcija „Stop krivotvorinama i piratstvu“ održat će se ponovo u Zagrebu, 12. ožujka 2016. od 9 do 21h u trgovačkom centru City Center One East na Žitnjaku.

Trinaesta po redu akcija održava se u okviru Nacionalne kampanje Stop krivotvorinama i piratstvu na internetu pod motom NE KUPUJTE MAČKA U VREĆI!, koja se provodi tijekom 2016. godine na području Republike Hrvatske sa svrhom podizanja razine javne svijesti o rizicima kupnje piratskih i krivotvorenih proizvoda prilikom kupnje putem interneta.
 
Ovom prilikom želi se podići razinu svijesti građana o piratskim i krivotvorenim proizvodima koji se na internetu prodaju kao originalni proizvodi, upoznati ih sa svim pravnim, financijskim i zdravstvenim rizicima i mogućim štetnim posljedicama takve kupovine te ih informirati kako se zaštititi od kupovine takvih proizvoda.
 
Akciju zajednički organiziraju nadležna tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva: Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Carinska uprava Ministarstva financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa; udruge nositelja prava intelektualnog vlasništva: HDS ZAMP, HUZIP, ZAPRAF, IHG, BSA, BOA, HGU, HDU,DHFR, APAW te Nacionalni odbor ICC Hrvatska.
 
Organizatori žele uputiti građane na negativne učinke krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na rizike koje krivotvoreni proizvodi mogu imati na zdravlje i sigurnost građana te kako se mogu zaštiti i kome se obratiti za pomoć,  ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo.
 

Pisane vijesti