Akcija "stop krivotvorinama i piratstvu", 14.02.2014., u slavonskom brodu

Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1704_201402121023511119.jpg

Nakon dosadašnjih uspješno održanih akcija u Zagrebu, Osijeku, Rovinju, Rijeci i Splitu, akcija „ Stop krivotvorinama i piratstvu“ 14. veljače od 09:00 – 21:00 vraća se u Slavoniju, točnije u Slavonski Brod, u trgovački centar City Colosseum.

Akciju i ovaj put zajednički organiziraju nadležna tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva: Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Carinska uprava Ministarstva financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa, kao i udruge nositelja prava intelektualnog vlasništva: HDS ZAMP, HUZIP, ZAPRAF, IHG, BSA, BOA, HGU, DHFR, APAW i druge.

Svrha ovih aktivnosti je informiranje o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na zdravlje te sigurnost građana. Organizatori žele uputiti građane kako se mogu zaštiti te kome se obratiti za pomoć ali i podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo.

Zanimljivi i edukativan program vodit će glazbenik Dražen Turina Šajeta, a sugovornici će mu, uz predstavnike državnih institucija i uključenih udruga, biti i poznati skladatelji Slavonci: Mario Vestić, Šima Jovanovac i Vedrana Vukojević. Za odličnu zabavu pobrinut će se Porinom nagrađeni mladi glazbenik godine, jedan od najboljih domaćih vokala, Mario Huljev. Od 16 sati atmosferu će grijati mladi i talentirani Tamburaši slavonske krvi, a od 19 sati nastupa slavonska rock atrakcija Opća opasnost, aktualni dobitnici Porina za Hit godine.

Osim uživanja uz odličnu glazbu i edukativni program, građani će moći sudjelovati i u testovima znanja: zadatak će biti prepoznati razliku između originala i krivotvorine, a uz korisne materijale neće nedostajati niti atraktivnih darova.

Dođite u subotu 14. veljače u Slavonski Brod i trgovački centar City Colosseum - Valentinovo je dan za prepoznavanje pravih vrijednosti!



Pisane vijesti