31. sastanak odbora za zajedničku suradnju SECI Centra

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/0ikvfx_4221.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 10. rujna 2009. godine u Solunu, Grčka, održan je 31. izvanredni sastanak Odbora za zajedničku suradnju SECI Centra. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih zemalja članica SECI-a, časnici za vezu, predstavnici zemalja i organizacija sa statusom promatrača, predstavnici Europske komisije i službenici SECI Centra.

 Delegacija Republike Hrvatske na spomenutom sastanku je sudjelovala u sastavu: gospođa Ivana Javor, načelnica Odjela za suzbijanje krijumčarenja CURH-a, gospođa Sanja Bujas Juraga, ministar – savjetnik u Odjelu za regionalne inicijative u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija te gospodin Berislav Mance, načelnik Odjela za međunarodne odnose Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Na održanom sastanku je prezentiran konačni nacrt Konvencije o osnivanju Centra za provedbu prava u jugoistočnoj Europi – SELEC,  nakon čega je donesena odluka o njezinom prihvaćanju.

Članovi Odbora su za slijedećeg direktora SECI Centra izabrali gospodina Gürbüza Bahadira, predstavnika Turske, koji će na tu dužnost stupiti s 1. siječnja 2010. godine,  dok je izbor zamjenika direktora SECI Centra odgođen za slijedeći redovni sastanak Odbora za zajedničku suradnju SECI Centra, nakon još jednog neuspjelog pokušaja da se glasovanjem izabere jedan od kandidata.

 32. sastanak Odbora za zajedničku suradnju SECI Centra, na kojem je uz svečano potpisivanje Konvencije SELEC predviđeno i svečano obilježavanje 10. godišnjice SECI Centra, zakazan je mjesec studeni ove godine, a članovi Odbora su ujedno izrazili nadu da će tada, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, biti izabran i zamjenik direktora SECI Centra.

 



Pisane vijesti