29. sastanak odbora za zajedničku suradnju seci centra

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/New Image-1_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 11. i 12. studenog 2008. godine u Istambulu, Turska, održan je 29. sastanak Odbora za zajedničku suradnju SECI Centra. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih zemalja članica SECI-a, časnici za vezu, predstavnici zemalja i organizacija sa statusom promatrača i službenici SECI Centra.

 

            Delegacija Republike Hrvatske na spomenutom sastanku je sudjelovala u sastavu: gospođa Ivana Javor, načelnica Odjela za droge, opasne tvari i sprječavanje pranja novca CURH i potpredsjednica Odbora za zajedničku suradnju SECI Centra, gospođa Inga Maleš, viši inspektor u Odjelu za suzbijanje krijumčarenja – prijevara CURH, gospodin Sanjin Vlastelica iz Odjela za regionalne inicijative Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH te gospodin Berislav Mance, načelnik Odjela za međunarodne odnose Ministarstva unutarnjih poslova RH.

 

Na održanom sastanku između ostalog izneseno je izvješće o provedenim aktivnostima SECI Centra za 2008. godinu, posebice rezultata, dostignuća kao i problema te je prezentiran plan provedbe aktivnosti previđenih u 2009. godini. Nakon što je gospodin Samo Drobež, koordinator Radne grupe stručnjaka za izradu SELEC Konvencije, iznio dosadašnji napredak, članovi su Odbora izrazili nadu da će se uskoro spomenuti pregovori uspješno privesti kraju.

 

Članovi Odbora dodijelili su Češkoj Republici status zemlje promatrača, dok je izbor zamjenika direktora SECI Centra i načelnika Odjela za operativnu podršku SECI Centra nakon neuspjelog pokušaja da se glasovanjem izabere jedan od kandidata odgođen za slijedeći sastanak Odbora za zajedničku suradnju, što je sazvan za mjesec svibanj 2009. godine.

 

            U skladu s novom odlukom o načinu izbora predsjednika i potpredsjednika Odbora za zajedničku suradnju, za slijedeći sastanak Obora izabran je novi predsjednik, gospodin Perparim Dervishi, ravnatelj Carinske uprave Albanije, koji će na tom mjestu zamijeniti Dr. Gen. Janosa Nagyja, ravnatelja Carinske službe i Financijske straže Republike Mađarske, te novi potpredsjednik gospodin Mehmet Guzel, zamjenik ravnatelja Carinske službe Turske, koji će zamijeniti gospođu Ivanu Javor.



Pisane vijesti