28. sastanak odbora za zajedničku suradnju seci centra

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/P1010001_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 5. i 6. lipnja 2008. godine u Bukureštu, Rumunjska, održan je 28. sastanak Odbora za zajedničku suradnju SECI Centra. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih zemalja članica SECI-a, časnici za vezu, predstavnici zemalja i organizacija sa statusom promatrača i službenici SECI Centra.

 

            Delegacija Republike Hrvatske na spomenutom sastanku je sudjelovala u sastavu: gospođa Ivana Javor, načelnica Odjela za droge, opasne tvari i sprječavanje pranja novca CURH i potpredsjednica Odbora za zajedničku suradnju SECI Centra, gospođa Inga Maleš, inspektor u Odjelu za suzbijanje krijumčarenja – prijevara CURH te gospodin Berislav Mance, načelnik Odjela za međunarodne odnose Ministarstva unutarnjih poslova RH.

 

Na održanom sastanku između ostalog iznesen je pregled aktivnosti SECI Centra za 2007. godinu, posebice rezultata, dostignuća te problema; dosadašnji napredak Radne grupe stručnjaka za izradu SELEC Konvencije; izglasan je proračun za 2009. godinu.

 

Gospodin Ibrahim Gül, predstavnik Turske ponovno je izabran za načelnika Odjela za pravna i unutarnja pitanja SECI Centra, nakon čega je uslijedilo i svečano potpisivanje Sporazuma o razumijevanju o suradnji SECI Centra i Carinske uprave Kraljevine Nizozemske.

 

            Na sastanku je Crna Gora primljena u punopravno članstvo SECI-ja te je tako postala trinaesta zemlja članica, pri čemu je Odbor izrazio nadu da će Gruzija postati punopravna članica na slijedećem sastanku Odbora, što je sazvan za mjesec studeni 2008. godine.



Pisane vijesti