Zračna luka Zagreb - krijumčarenje 990 grama kokaina skrivenog u tijelu putnice

  • Slika /9851/kokain 1.JPG
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici otkrili pokušaj krijumčarenja narkotika u tijelu strane putnice.

Dana 3. listopada 2021. u zagrebačku zračnu luku letom iz Sao Paula pristigla je brazilska državljanka (28) koju su carinski službenici temeljem prethodne analize rizika izdvojili za carinski pregled zbog sumnje u krijumčarenje droge. Obzirom da se pregledom prtljage pokazalo da ista ne sadrži krijumčarene narkotike a uređaj za otkrivanje mikro tragova droga je na prtljazi pokazao pozitivnu reakciju na drogu tipa kokain, u suradnji sa službenicima Policijske uprave zagrebačke putnica je prepraćena u zdravstvenu ustanovu zbog pregleda i potvrđivanja sumnje da je droga skrivena u tijelu.
Liječničkim pregledom su potvrđene sumnje carinskih službenika jer je RTG snimkom utvrđeno kako se u tijelu putnice nalazi veći broj kapsula za koje se pretpostavlja da sadrže tada još nepoznatu tvar.

Daljnje službene mjere i radnje prema osumnjičenoj su preuzeli policijski službenici Policijske uprave zagrebačke te je nakon liječničke obrade utvrđeno kako je osumnjičena putnica pokušala prokrijumčariti 990,00 grama droge tipa kokain skrivenih u 76 kapsula.

Stranica