Zaustavljen pokušaj krijumčarenja velike količine cigareta

  • Slika /14939 vijest SMJ Vukovar cigarete Tovarnik/Glavna  Slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar  spriječili  pokušaj krijumčarenja 515.160 komada cigareta na graničnom prijelazu Tovarnik.

Na graničnom prijelazu Tovarnik 31. kolovoza 2024. godine carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar izdvojili  su radi kontrole teretno vozilo s prikolicom srbijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. U vozilu se legalno prevozila oprema za farme od pošiljatelja iz Srbije za primatelja u Francuskoj.  

Detaljnim pregledom vozila i robe utvrđeno je da se u tovarnom prostoru između deklarirane robe nalaze i dvije palete na kojima se nalazilo 88 kartonskih kutija omotanih PVC folijom u kojima je pronađeno ukupno 515.160 komada raznih vrsta cigareta.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 257. Kaznenog zakona protiv vozača je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru podnesena kaznena prijava.
Uslijed pokušaja nezakonitog unosa cigareta izbjegavajući mjere carinskog nadzora pronađene cigarete su oduzete, a kao sredstvo počinjenja kaznenog djela oduzeto je vučno i priključno vozilo i roba (oprema za farme) korišteni za krijumčarenje duhanskih proizvoda.

Pisane vijesti