Zaustavljen pokušaj krijumčarenja 1680 kilograma duhanske melase

  • Slika /12867/slika 3 glavna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek u suradnji s policijskim službenicima  pronašli su na području Našica veliku količinu nelegalne duhanske melase pregledom teretnog vozila RTG uređajem.  

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Osijek u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Našice 2. srpnja radi kontrole zaustavili su na području Našica teretno vozilo s poluprikolicom srpskih nacionalnih oznaka u vlasništvu srpskog državljanina koji je i upravljao predmetnim vozilom.
Vozač je carinskim i policijskim službenicima predočio dokumentaciju iz koje je vidljivo da se u vozilu legalno prevozi otpadna staklena ambalaža iz Srbije za primatelja u Republici Hrvatskoj.
 
Zbog sumnje u krijumčarenje carinski službenici su izvršili pregled navedenog vozila RTG uređajem, te je utvrđeno da se u vozilu osim deklarirane robe nalaze i kartonske kutije koje izgledom i veličinom odstupaju od deklarirane robe. Pregledom sadržaja jedne kartonske kutije utvrđeno je da se u istoj nalazi duhanska melasa.
 
Istovarom robe i detaljnim pregledom navedenog vozila pronađeno je ukupno 280 kartonskih kutija u kojima se nalazi 1680 kg neto duhanske melase za pušenje koje je vozač uvezao na područje EU izbjegavajući mjere carinskog nadzora.
 
Zbog kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz članka 257. stavak 1. Kaznenog zakona, Služba za mobilne jedinice Osijek podnijela je protiv vozača kaznenu prijavu, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 191.772 EUR.
Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeto je teretno vozilo s poluprikolicom korišteno za krijumčarenje, a vozač je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku.
 
 
 

Pisane vijesti