U Krakowu održan Seminar na visokoj razini o carinskoj suradnji pod nazivom „Prema boljoj suradnji“

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/cgqoip_11471.jpg
  • Slika

Dana 20. i 21. listopada u Krakowu, Poljska, održan je Seminar na visokoj razini „Prema boljoj suradnji“ u organizaciji poljskog predsjedništva Europske unije i Europske komisije, a u sklopu programa CUSTOMS 2013.
Na seminaru su ispred Carinske uprave sudjelovale gđa. Vesna Kadić Komadina, zamjenica ravnatelja Carinske uprave i gđa. Iva Soić, pomoćnica ravnatelja za međunarodnu suradnju i europske integracije.
Na seminaru su, uz zemlje članice EU te zemlje kandidate, sudjelovali i visoki carinski predstavnici istočnih susjeda EU, te generalni tajnik Svjetske carinske organizacije, gosp. Kunio Mikuriya.
Kako je cilj seminara bio pronalaženje načina za što kvalitetniju suradnju s zemljama - istočnim susjedima EU, isti se razmatrao kroz tri modaliteta: razmjenu podataka, modernizaciju carinskih službi, te proširenje članica Konvencije o zajedničkom provoznom postupku.

Na seminaru su usvojeni Zaključci o poticanju korištenja strateških okvira kao instrumenata carinske suradnje u regiji, pripremi za proširenje korisnika Konvencije o zajedničkom provozu, te poticanje razmjene informacija uz razvoj strategija o carinskoj modernizaciji. Predmetna konferencija je, kako od strane zemalja članica i kandidata EU, tako i od strane susjednih zemalja EU prepoznata kao odličan korak k daljnjem putu k što kvalitetnoj carinkoj suradnji.



Pisane vijesti