TP "Daljnje usklađivanje Carinske uprave s pravnom stečevinom Europske unije u području obavljanja inspekcijskih nadzora“ - objavljen natječaj za radna mjesta

Slika /4410/shutterstock_108327083_cr.jpg

Objavljen je oglas za radna mjesta u okviru Twinning projekta iz Prijelaznog instrumenta: "Daljnje usklađivanje Carinske uprave s pravnom stečevinom Europske unije u području obavljanja inspekcijskih nadzora".

Carinska uprava provoditi će, u suradnji s austrijskim partnerima Federalnim ministarstvom za financije Republike Austrije i Agencijom za europske integracije i gospodarski razvoj Twinning projekt naziva „Daljnje usklađivanje Carinske uprave s pravnom stečevinom Europske unije u području obavljanja inspekcijskih nadzora“ (CRO CUSTOMS AUDIT) iz EU programa „Prijelazni instrument“  u trajanju od 18 mjeseci.

Svrha projekta je zaštita carinskog područja Republike Hrvatske i Europske unije od međunarodnih gospodarskih prijevara, pri čemu će se Republika Hrvatska daljnjim usklađivanjem s pravnom stečevinom Europske unije i dobrom praksom u području obavljanja inspekcijskih nadzora ravnopravno pridružiti svim članicama Europske unije u njihovoj zajedničkoj borbi protiv prijevara i gospodarskog kriminala.

Cilj projekta je doseći EU standarde i najbolju praksu u provođenju nadzora nakon stupanja na snagu novoga Carinskog zakonika Unije. Vrijednost ovoga projekta je 770.000,00 EUR, a sufinanciran je sredstvima Europske unije u udjelu od 90% vrijednosti projekta. S tim u svezi, u okviru spomenutog Twinning projekta objavljen je natječaj za dva radna mjesta, za pomoćnika Dugoročnog savjetnika Twinning projekta (RTA Assistant) i za prevoditelja-pomoćnika Dugoročnog savjetnika Twinning projekta (RTA Language Assistant).

Ugovorno tijelo za predmetni oglas je institucija države članice Europske unije u svojstvu Twinning partnera, a Carinska uprava ne preuzima odgovornost koja bi na bilo koji način mogla proizaći iz objavljenog oglasa.
Informacije o natječaju dostupne su na sljedećim web stranicama:

http://www.safu.hr/
http://www.safu.hr/en
 

Pisane vijesti