Svečanost zatvaranja projekta „Jačanje antikorupcijskih aktivnosti Carinske uprave“

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/rm432v_10931.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U petak 22. srpnja 2011. godine, u Informacijskom centru EU, Trg žrtava fašizma 6, Zagreb, Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo financija, Carinska uprava i Porezna agencija Kraljevine Španjolske održali su svečanost zatvaranja twinning light projekta „Jačanje antikorupcijskih aktivnosti Carinske uprave“.
Opći cilj ovog projekta vrijednog 230.000 eura je pridonijeti osiguravanju učinkovite provedbe antikorupcijskog zakonodavstva i politika Republike Hrvatske u procesu pripreme za pristupanje u članstvo Europske unije.
Ovaj projekt pružio je značajnu podršku Carinskoj upravi Ministarstva financija u naporima da u potpunosti provede svoj Antikorupcijski program, kao interni alat za provedbu Nacionalne antikorupcijske strategije i provedbenog plana, usklađujući sustav sprječavanja korupcije s EU standardima i provodeći najučinkovitije EU metode i rješenja za sprječavanje korupcije.
Provedba projekta započela je 20. Veljače 2011. godine i završiti će 22. srpnja 2011. godine. Projekt se financira iz nacionalnog IPA programa za 2008 godinu. Partner u provedbi projekta je Porezna agencija Kraljevine Španjolske.
Tijekom svečanosti zatvaranja projekta prisutnima su se govorima obratili mr. sc Hrvoje Čović, državni tajnik i ravnatelj Carinske uprave, g. Richard Masa, Drugi tajnik i Šef Odjela za provedbu projekata Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj i g. Rodrigo Aguirre de Cárcer, Veleposlanik Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj.

 



Pisane vijesti