Svečanost otvaranja projekta “Usklađivanje sustava analize rizika sa standardima i najboljom praksom EU“

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/p0xih5_11661.jpg
  • Slika

U utorak 20. prosinca 2011. godine, u Informacijskom centru EU u Zagrebu, Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo financija, Carinska uprava i Talijanska carinska agencija predstavili su twinning projekt „Usklađivanje sustava analize rizika s standardima i najboljom praksom EU“.

Ovaj Twinning projekt pomoći će hrvatskoj Carinskoj upravi da uspostavi cjelovit sustav upravljanja rizicima koji će osigurati poboljšanu primjenu zakona i propisa, bolju alokaciju ljudskih potencijala, unaprjeđenje sustava prikupljanja prihoda i poboljšanu suradnju između gospodarskih subjekata i carine. To će se postići primjenom najučinkovitijih metoda i rješenja koji su priznati kao najbolja praksa u EU za upravljanje rizicima u carini.Ujedno, projekt će podržati proces približavanja Republike Hrvatske preporučenim EU standardima, ispunjavajući tako zahtjeve za pristupanje u EU.

Provedba projekta započela je 15. studenog 2011. godine i završiti će 15. svibnja 2012. godine. Projekt se financira iz nacionalnog IPA programa za 2009 godinu. Partner u provedbi projekta je Talijanska carinska agencija.

Tijekom svečanosti prisutnima su se obratili gđa. Vesna Kadić Komadina, zamjenica ravnatelja Carinske uprave, g. Richard Masa, drugi tajnik/šef odjela za provedbu projekata, Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj, g. Paolo Palminteri, prvi tajnik, šef gospodarskog i trgovinskog ureda, Veleposlanstvo Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj i g.  Paolo Pantalone, direktor uprave za menadžment i financije, Talijanska carinska agencija.



Pisane vijesti