Strategija upravljanja i razvoja ljudskih potencijala u Ministarstvu financija, Carinskoj upravi za razdoblje 2013. – 2015. godine

Pomoćnik ministra financija i ravnatelj Carinske uprave uz suglasnost ministra financija donio je Strategiju upravljanja i razvoja ljudskih potencijala u Ministarstvu financija, Carinskoj upravi za razdoblje 2013. – 2015. godine.

Svrha ove Strategije je razvoj ljudskih potencijala putem unaprjeđenja sustava izobrazbe te zadržavanja kvalitetnih službenika i sustava zapošljavanja. Samo stručni, motivirani i predani carinski službenici mogu uspješno odgovoriti zahtjevima moderne Carinske uprave u sastavu Ministarstva financija, a čija je osnovna uloga zaštita i sigurnost društva, tržišta i financijskih interesa, olakšavanje zakonite trgovine i povećanje konkurentnosti.

Vizija strategije za upravljanje ljudskim potencijalima su stručni, odgovorni i učinkoviti carinski službenici, koji će u obavljanju poslova iz nadležnosti Carinske uprave, svojom profesionalnošću i kvalitetnim uslugama biti orijentirani prema korisnicima, kao i motivirani i predani pojedinačnim i zajedničkim doprinosom u ispunjavanju zadanih strateških ciljeva.

Misija Strategije je stvaranje uvjeta za privlačenje, motiviranje i zadržavanje kvalitetnih carinskih službenika i trajni razvoj njihovih kompetencija.

Strategija upravljanja i razvoja ljudskih potencijala u Ministarstvu financija, Carinskoj upravi za razdoblje 2013. – 2015. godine



Pisane vijesti