Stop zlouporabi plavog dizela

  • Slika /13868 vijest SMJ Dubrovnik plavi dizel/Slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Dubrovnik  u tri odvojena slučaja oduzeli 2180  litara plavog dizela.

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice - Služe za mobilne jedinice Dubrovnik u tri odvojena slučaja spriječili su zlouporabu plavog dizela od strane fizičkih osoba koje nisu korisnici prava na potrošnju plavog dizela za  namjene u poljoprivredi, ribolovu, akvakulturi i plovidbi.
 
Prilikom nadzora pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno 2180 litara plavog dizela koji su fizičke osobe kupile koristeći karticu plavog dizela osoba koje su korisnici prava na potrošnju plavog dizela, a koje su zlouporabile sustav kartice goriva.
 
Zbog nezakonitog posjedovanja plavog dizela sukladno članku 133. stavak 1. točka 3. Zakona o trošarinama, trojici fizičkih osoba bit će izdani prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 14.000 EUR.
Za dvije fizičke osobe zbog zlouporabe sustava kartice goriva, sukladno članku 133. stavak 1. točka 73. Zakona o trošarinama, bit će izdani prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 10.000 eura i podneseni zahtjevi za blokiranjem kartice goriva. Nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 834,94 EUR.
 

Stranica