Stop prodaji krivotvorina

  • Slika /13036/Slika_1_glavna.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Pula na području Medulina spriječili pokušaj nezakonite prodaje krivotvorenih proizvoda renomiranih robnih marki.

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Pule, carinski službenici Područne jedinice -Službe za mobilne jedinice Pula na području Medulina u prodajnom prostoru fizičke osobe, vlasnika obrta iz Zagreba, recidiviste u kršenju odredbi Zakona o žigu, spriječili su nezakonitu prodaju 884 komada raznih artikala (naočale, nogometni dresovi, odjevni predmeti, novčanici, satovi i dr.) označenih znakom renomiranih robnih marki Ray-Ban, Gucci, Adidas, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Lacoste, Calvin Klein, Michael Kors, Monster, Nike i dr. za koje postoji sumnja u povrede odredbi Zakona o žigu i za koje ne posjeduje odobrenja nositelja prava.
 
Zbog ponovljenog prekršaja opisanog člankom 138. stavak 1. točka 5. Zakona o žigu vlasniku obrta izdan je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 6.000,00 EUR, a pronađena roba je oduzeta.
 

Stranica