Spriječeno krijumčarenje heroina na Graničnom prijelazu Slavonski Brod

Slika /5425/Heroin SB.jpg

Ovlašteni carinski službenici u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova spriječili pokušaj krijumčarenja 6,5 kilograma heroina
 

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, ovlašteni carinski službenici u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova spriječili su dana 24. listopada 2017. godine pokušaj krijumčarenja 6.449,3 grama heroina.
Prilikom ulaska u carinsko područje Unije makedonski državljanin pokušao je u osobnom motornom vozilu makedonskih registracijskih oznaka  na skriven način unijeti 6.449,3 grama heroina.
Pregledom vozila pronađeni su paketići oblijepljeni ljepljivom trakom sa sadržajem za koji se preliminarnim testiranjem osnovano posumnjalo da je riječ o opojnoj drogi. Potom su ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Krim-službe Policijske uprave Brodsko-posavska pretragom vozila pronašli u nosivim elementima karoserije vozila ukupno 24 paketića heroina ukupne mase 6.449,3 grama. Navedenu stranku, vozilo kao i pronađenu drogu na daljnje postupanje preuzela je Krim-služba PU Brodsko-posavska.
 

Pisane vijesti