Spriječeno krijumčarenje duhana i cigareta za vrijeme trajanja korona virusa

  • Slika /8486/glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice spriječili su krijumčarenje 98,00 kg sitno rezanog duhana i 8.870 komada cigareta.

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, u više slučajeva, na cjelokupnom teritoriju Republike Hrvatske kako na graničnim prijelazima tako i u unutrašnjosti teritorija pronašli su duhan i cigarete.
 
Dana 10. travnja 2020. godine, carinski službenici PJ-SMJ Slavonski Brod u suradnji sa policijskim službenicima PU Požeško-slavonske, zaustavili su osobno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka te su pregledom vozila u njegovoj unutrašnjosti pronašli tri crne PVC vreće unutar kojih se nalazilo ukupno 25,00 kilograma sitno rezanog duhana. Protiv prekršitelja će se podnijeti Kaznena prijava dok će se nadležnom PCU Osijek podnijeti Zahtjev za obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 20.000,00 kuna.
 
Dana 11. travnja 2020. godine, carinski službenici PJ-SMJ Vukovar na graničnom prijelazu Bajakovo, prilikom pregleda teretnog vozila makedonskih registracijskih oznaka pronašli su sakriveno 3.870 komada raznih vrsta cigareta. Cigarete su pronađene u bočnim stranicama, iza oplate kabine kamiona. Protiv prekršitelja je izrečena novčana kazna u iznosu od 25.000,00 kuna te je obračunata i naplaćena trošarina u iznosu od 3.522,00 kuna.
 
U vrijeme blagdana carinski službenici PJ-SMJ Zagreb, su na otvorenim tržnicama i u prometu, od više osoba oduzeli ukupno 73,00 kilograma sitno rezanog duhana i 5.000 komada raznih vrsta cigareta. Protiv prekršitelja su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 182.400,00 kuna. Duhan i cigarete su oduzeti dok su osobna vozila u kojima se prevozio duhan privremeno oduzeta kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga.


Pisane vijesti