Spriječena nedozvoljena prodaja cigareta i duhana te 22590 komada sportskih odjevnih predmeta na prodajnim štandovima tržnice črnomerec

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/jfvf4x_8901.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dana 21. i 22. veljače 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage izvršili su pretragu više prodajnih štandova na tržnici Črnomerec, Zagreb, koji su po izjavi predstavnika tvrtke koja je vlasnik prodajnih štandova, bez vlasnika, tj. nisu u najmu.

Detaljnom pretragom prodajnih štandova, pronađena je veća količina cigareta i rezanog duhana uskladištenog od strane NN osobe bez znanja vlasnika i to:

- cigarete Ronhill Lights        41 400 komada
- cigarete Eva Slims            19 600 komada
- cigarete Imperial Classic Blue      1 600 komada
- cigarete Imperial Classic Red      2 000 komada
- cigarete Avangard              4 600 komada
- cigarete Walter Wolf Plavi            5 200 komada
- cigarete Walter Wolf Bijeli            1 000 komada
- cigarete Ronhill Rich          5 800 komada
- cigarete Marlboro              3 800 komada
- Ronhill, Eva slims, Walter Wolf 1780 komada
- rezani duhan                                           72 kutije po 350 g
                     
Ukupno je zaplijenjeno 86780 komada raznih vrsta cigareta i 25200 g rezanog duhana. Cigarete su bile označene nadzornim markicama Republike Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, te nadzornim markicama Ministarstva Financija Republike Hrvatske za izvoz - for export only, ili uopće nisu imale nadzorne markice, a kutije rezanog duhana bile su bez oznaka ili deklaracije.

Ukupna vrijednost pronađenih cigareta i rezanog duhana iznosi  95.130,00 kuna.

Također, zajedničkom akcijom službenika Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage i službenika Državnog inspektorata izvršen je pregled odjevnih artikala izloženih za prodaju na štandovima, te je ukupno pronađeno 22590 komada sportskih odjevnih artikala za koje postoji osnovana  sumnja da povređuju određena prava zaštite intelektualnog vlasništva. Od strane službenika  Državnog inspektorata, određena je privremena zabrana raspolaganja robom, a prodajni prostor je zapečačen. Zbog postojanja sumnji u povredu određenih prava intelektualnog vlasništva putem  Državnog inspektorata, obavijstit će se nositelj prava, radi podnošenja zahtjeva za  postupak provedbe carinskih mjera za zaštitu prava intelektualnog vlasništva.



Pisane vijesti