Spriječen pokušaj nezakonitog unosa lijekova, cigareta, rakije te opreme za pečenjaru

Slika /arhiva/Slike/Novosti/avnhxd_10191.jpg

Dana 19. svibnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek na CI Donji Miholjac - Most, carinski su službenici u suradnji s policijskim djelatnikom na putničkom ulazu, kod državljanina Republike Hrvatske, u osobnom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka pronašli veću količinu lijekova i to: Lorazepam (1mg) - 119 kom, Lorazepam (2,5mg) - 20 kom, Normabel (2mg) - 30 kom, Seduxen (5mg) - 4,5 kom i Seduxen (5 mg) - 20 kom. Za navedenu robu spomenuti nije posjedovao liječničku dokumentaciju niti je navedenu robu prijavio. Slučaj je predan policijskim službenicima na daljnje postupanje.

Dana 19. svibnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Split carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage u suradnji sa službenicima PGP Trilj u Cisti Provo zaustavili su autobus hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Detaljnim pregledom autobusa i prtljage putnika, carinski službenici pronašli su u prostoru koji se koristi za odmor vozača 2600 komada cigareta marke „Ronhill lights 100 S“ i 600 komada cigareta marke „Ronhill super lights“ s nadzornim markicama BiH. Zbog povrede članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona protiv počinitelja pokrenut je prekršajni postupak, a roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Istoga dana, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na CI Jasenovac, na putnički ulaz pristiglo je osobno vozilo, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti isti je odgovorio da nema ništa. Prilikom pregleda  vozila u prtljažnom prostoru pronađeno je 75 litara domaće rakije, u  ukupnoj vrijednosti od 3.750,00 kuna. Podnesena je prijava o počinjenom prekršaju zbog povrede članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a roba je privremeno oduzeta do okončanja postupka.

Također istoga dana na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na CI Bregana, carinski službenici pronašli su kod državljanina Republike BiH, u osobnom vozilu slovenskih registracijskih oznaka,  opremu za pečenjaru i tekuće gnojivo u vrijednosti od 13.130,00 kuna. Zbog povrede članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona protiv počinitelja pokrenut je prekršajni postupak.



Pisane vijesti