Spriječen pokušaj nezakonitog unosa cigareta, masažera i trošarinske robe

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/tcezeo_9951.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dana 03. svibnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo carinski službenici, spriječili su pokušaj neprijavljivanja  20.000 komada cigareta. Naime, prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Bajakovo, pristigao je autobus srpskih registracijskih oznaka. Prilikom pregleda prtljage kod jednog od putnika, državljanina Republike Srbije, u dvije putne torbe pronađena je veća količina cigareta i to: 12.000 komada cigareta „Marlboro“, 4.000 komada cigareta „Winston“ te 4.000 komada cigareta „Davidoff“ ukupne vrijednosti od 10.000,00 kuna.
Neprijavljivanjem robe počinjen je prekršaj iz članka 241 stavak 1. točka 2. Carinskog zakona te je navedenom izrečena novčana kazna u iznosu od 4.000,00 kn dok je roba koja je predmet prekršaja oduzeta u korist Republike Hrvatske.


Dana 03. svibnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na Carinskoj ispostavi Bregana, carinski službenici spriječili su nezakonit unos 185 komada krema za njegu kožnih predmeta te 192 komada masažera za glavu u vrijednosti od 10.280,00 kuna. Navedena roba nalazila se u vozilu slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Slovenije protiv kojega je pokrenuta prijava o počinjenom prekršaju na temelju članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona.


Dana 03. svibnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb carinski službenici Odjela za nadzor, Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage na GP Bregana u carinskom nadzoru teretnih vozila s RTG uređajem, uočili su na RTG snimci da je u teretnom vozilu bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske u prostoru šasije priključnog vozila nadograđen skriveni prostor duljine 3,09 metara, širine 1,14 metara i visine od 0,20 metara koji svojim oblikom podsjeća na spremnik za gorivo te je isti potpuno ispunjen tekućinom.
Pregledom spremnika uočeno je da isti posjeduje otvor za ulijevanje i tzv. pištolj za izlijevanje tekućine. Na upit carinskog službenika o sadržaju spremnika vozač je odgovorio da je pun goriva, eurodizela. Preliminarnom kontrolom utvrđeno je da se radi o dizelskom gorivu te su izuzeti uzorci. Kako je navedeni na skriven način unio u zemlju u skrivenom prostoru i trošarinsku robu - dizelsko gorivo na taj je način počinjen prekršaj iz članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona i prekršaj iz članka 80. stavak 1. točka 6. Zakona o trošarinama.


Pisane vijesti