Spriječen pokušaj nelegalne prodaje robe kojom se povređuju prava intelektualnog vlasništva

Ovlašteni carinski službenici spriječili pokušaj nelegalne prodaje  robe kojom se povređuju prava intelektualnog vlasništva te je privremeno oduzeto 8.928 komada raznih vrsta roba

Dana 28. i 29. srpnja 2015. godine na području mjesne nadležnosti Područnog Carinskog ureda Rijeka, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Rijeka u suradnji sa carinskim službenicima Službe za nadzor PCU Rijeka, CU Rijeka, Sektora za unutarnji nadzor i kontrolu, Službe u Rijeci, proveli su mjere nadzora u poslovnim prostorima pravnih osoba s ciljem sprječavanja nelegalne prodaje proizvoda kojima su povrijeđena prava intelektualnog vlasništva.

Provedenim mjerama nadzora u navedenim poslovnim prostorima pravnih osoba privremeno je oduzeto 8.928 komada raznih vrsta roba (odjeće, kožne galanterije, satova i raznih vrsta igrački) kojima se povređuju odredbe Zakona o žigu i odredbe Zakona o industrijskom dizajnu.

Sukladno navedenom od strane Odjela za mobilne jedinice Rijeka  biti će podnesen optužni prijedloga nadležnom prekršajnom sudu.



Pisane vijesti | Nadzor | Nadzor