Spriječen pokušaj krijumčarenja živih životinja i gljiva tartufa

  • Slika /4489/Ptice 1.jpg
  • Slika

Tijekom vikenda ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek proveli su mjere nadzora na RGP Slavonski Brod i državnoj cesti D-3.

Provodeći  pojačane mjere nadzora i provjera ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek na RGP Slavonski Brod spriječili su pokušaj krijumčarenja živih životinja, ptica Češljugara.
 
Naime, u osobnom vozilu njemačkih registracijskih oznaka pronađeno je 4 komada živih ptica Češljugara koje se nalaze na popisu Pravilnika o strogo zaštićenim vrstama. Sukladno navedenom stranka je počinila prekršaj iz članka 63. stavak 1. točka 3. Zakona o provedbi carinskih propisa EU,  te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.100,00 kn.   Ptice koje su  predmet prekršaja predane su inspektoru zaštite prirode.
 
Nadalje,  ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek prilikom provođenja mjera nadzora na državnoj cesti D-3 pronašli su u osobnom vozilu registracijskih oznaka Republike Srbije, 26 kilograma svježih tartufa.
Temeljem navedenog od strane Odjela za mobilne jedinice Osijek podnesen je Prekršajni naloga u visini kazni od 6.000,00 KN zbog kršenja odredbi iz  članka 63. stavak 1. točka 3. Zakona o provedbi carinskih propisa EU.    
 


Pisane vijesti