Spriječen pokušaj krijumčarenja tvari koje su zabranjene u sportu

Provedbom mjera carinskog nadzora i provjera prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku pregledom osobnog vozila čeških registracijskih oznaka spriječen je pokušaj krijumčarenja tvari koje su zabranjene u sportu (testosteroni).

Dana 30. rujna 2015. godine na području mjesne nadležnosti Odjela za mobilne jedinice Ploče, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Ploče, spriječili su pokušaj krijumčarenja tvari koje su zabranjene u sportu (testosteroni).

Naime, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Ploče su pri provedbi mjera carinskog nadzora i provjera prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku izvršili pregled osobnog vozila čeških registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Češke.

Kontrolom gore navedenog osobnog vozila pronađeno je 100 ampula testosterona  ''TESTOVIS'' od po 250mg/1ml, čija je neovlaštena proizvodnja i promet zabranjeni u sportu.

Od strane Odjela za mobilne jedinice Ploče podnesen je protiv prekršitelja Prekršajni nalog, te je izrečena kazna u visini od 7.000,00 kn.

 



Pisane vijesti | Nadzor | Nadzor