Spriječen pokušaj krijumčarenja trošarinske robe na ci vinjani donji i ci bajakovo

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/to4vb4_8621.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dana 07. veljače 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Split, na Carinskoj ispostavi Vinjani Donji, carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja likera marke "Montmorency" cherry liqueur.

Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Vinjani Donji, pristiglo je osobno motorno vozilo,     bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike BIH. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, isti je odgovorio da nema ništa, slijedom čega su carinski službenici pristupili pregledu vozila.

Detaljnim pregledom vozila i putnika, u prtljažnom prostoru, pronađene su neprijavljene 22 boce likera marke "Montmorency" cherry liqueur, od 750 ml, postotak alkohola 26% (ukupno 16,5 l).

Neprijavom robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona,  a roba je privremeno oduzeta.

Također, prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na putnički ulaz CI Bajakovo, pristiglo je osobno motorno vozilo, francuskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Francuske. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, isti je odgovorio da ima za prijaviti 10 litara rakije, slijedom čega su carinski službenici pristupili pregledu vozila.

Detaljnim pregledom vozila i putnika, pronađeno je još 6 litara rakije, a u posebno izrađenom prostoru za smještaj skrivene robe, pronađeno je još  30 litara rakije.

O svemu naprijed navedenom obaviješten je Županijski državni odvjetnik koji je donio odluku da se podnese kaznena prijava, na temelju koje je Općinsko državno odvjetništvo podnijelo Optužni prijedlog, a Općinski sud u Vinkovcima optuženog je proglasio krivim, te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.667,00 kuna. Roba koja je predmet kaznenog dijela oduzeta je u korist Republike Hrvatske.

Pisane vijesti