Spriječen pokušaj krijumčarenja trošarinske robe i PVC stolarije

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/nqmi2m_8891.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dana 22. veljače 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja trošarinske robe.

Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Bajakovo, pristiglo je osobno motorno vozilo, francuskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Francuske. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, isti je odgovorio da nema ništa, slijedom čega su carinski službenici pristupili pregledu vozila.

Detaljnim pregledom vozila, u prtljažnom prostoru pronađena je neprijavljena roba, i to: 76 boca vina od 0,75 l i 22 bočice konjaka od 50 ml. u vrijednosti od                   2.320,00 kuna.

Ne prijavom predmetne robe počininjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, te je vozaču izrečena novčana kazna u iznosu od 1.300,00 kuna, a roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Također, na području mjesne nadležnosti iste carinarnice, na teretni ulaz CI Bajakovo, pristiglo je teretno motorno vozilo, srbijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije.

Detaljnim pregledom vozila, u prostoru za smještaj paleta, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, pronašli su neprijavljenu stolariju od plastike (6 prozora, 5 vrata, 2 PVC stjenke) u vrijednosti od 11.900,00 kuna.

Ne prijavom predmetne robe počininjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, te je vozaču izrečena novčana kazna u iznosu od 1.800,00 kuna, a roba koja je predmet prekršaja je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Pisane vijesti