Spriječen pokušaj krijumčarenja ljudima, prodaja sportske opreme na javnom mjestu

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/gqdakp_11721.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 14. siječnja 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici spriječili su u dva slučaja pokušaj krijumčarenja ljudi. U prvom slučaju, na CI Bajakovo, pristiglo je teretno vozilo makedonskih registracijskih oznaka. Vozač kamiona provoznom ispravom prijavio je provoz sokova u količini od 29 paleta (bruto 24112 kg) kroz Republiku Hrvatsku. Detaljnim pregledom robe, carinski službenici su uz deklariranu robu u tovarnom prostoru pronašli i tri ilegalna putnika. U drugom slučaju, u teretnom vozilu makedonskih registracijskih oznaka, koji je također vršio provoz kroz Republiku Hrvatsku, carinski službenici su prilikom pregleda vozila pomoću RTG uređaja, uočili da se u vozilu uz prijavljenu robu, namještaj težine 3245 kilograma, nalaze i tri skrivene osobe. O pokušaju ilegalnom prelaska granice izviješteni su djelatnici PGP Bajakovo koji su preuzeli ilegalne putnike dok su vozači nakon kriminalističke obrade nastavili putovanje.

Također, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, carinski službenici Odjela za nadzor, Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, spriječili su u dva odvojena slučaja nezakonitu prodaju veće količine rabljene skijaške opreme ukupne vrijednosti od 29.670,00 kuna, a koju su prodavali državljani Republike Hrvatske na javnom mjestu. Navedenom radnjom počinjeni su prekršaji iz članka 243. stavka 1. točka 1. Carinskog zakona za što je zakonom predviđena novčana kazna u iznosu od 1.000,00 do 100.000,00 kuna za fizičku osobu.

Dana 14. siječnja 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb na Carinskoj ispostavi Bregana, carinski službenici spriječili su pokušaj nezakonitog unosa 360 kilograma pržene kave. Roba se nalazila raspoređena u više osobnih vozila koja su bila prijavljena po MRN na teretnom vozilu srpskih registracijskih oznaka. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj po članku 241. stavka 1. točka 2. Carinskog zakona.



Pisane vijesti