Spriječen pokušaj krijumčarenja i nezakonitog unosa cigareta te daski za skateboard

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/vz2kkd_10151.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 15. svibnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage pronašli su skriveno 7200 komada cigareta. Naime, na teretni ulaz CI Bajakovo, pristiglo je teretno vozilo bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske. Detaljnim pregledom vozila, carinski službenici pronašli su skriveno u prostoru za rezervni kotač 1600 komada cigareta marke Viceroy i Marlboro te u poluprikolici još 5600 komada cigareta marke Viceroy. Zbog povrede članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona protiv počinitelja pokrenut je prekršajni postupak te je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.200,00 kuna, a roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Istoga dana, na području mjesne nadležnosti iste carinarnice na teretni ulaz pristiglo je teretno vozilo srpskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti isti je odgovorio da nema ništa. Prilikom pregleda  vozila u prostoru za palete iza kutija s alatom carinski službenici pronašli su 10000 komada cigareta Marlboro te u kabini vozila još 10000 komada cigareta marke Lucky Strike, Classic i Winston, u  ukupnoj vrijednosti od 10.000,00 kuna. Podnesena je prijava o počinjenom prekršaju zbog povrede članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona te je počinitelju izrečena novčana kazna u iznosu od 5.000,00 kuna.

Također, na putnički ulaz  CI Bajakovo, pristigao je autobus bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske. Detaljnim pregledom autobusa i prtljage putnika, carinski službenici pronašli su kod jednog putnika u putnoj torbi 5000 komada cigareta marke Viceroy i LD, u ukupnoj vrijednosti od 2.500,00 kuna. Zbog povrede članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona protiv počinitelja pokrenut je prekršajni postupak te je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna.

Nadalje, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na Carinskoj ispostavi Bregana, carinski službenici pokrenuli su prijavu o počinjenom prekršaju protiv hrvatskog državljanina zbog povrede članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona. Naime, isti nije prijavio 22 daske za skateboard u vrijednosti od 11.940,00 kuna, koje je prevozio u osobnom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka.



Pisane vijesti