Spriječen pokušaj krijumčarenja i nelegalne prodaje duhana

  • Slika /4167/FOTOGRAFIJA 1..jpg
  • Slika
  • Slika

Provodeći pojačane mjere nadzora i provjera od strane ovlaštenih carinskih službenika spriječen je pokušaj krijumčarenja ukupno 65,00 kilograma sitno rezanog duhana.

Provedenim mjerama nadzora i provjerama na robno-graničnom prijelazu Tovarnik u vozilu hrvatskih registracijskih oznaka i srpskih registracijskih oznaka ukupno je pronađeno 45,00 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija.
 
Od strane Odjela za mobilne jedinice Osijek podnijet će se dvije kaznene prijave zbog pokušaja krijumčarenja sitno rezanog duhana, čime se krše odredbe članka 257 Kaznenog zakona.
Područnom carinskom uredu Osijek podnijet će se zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 24.750,00 kn.
 
Nadalje, provodeći  pojačane mjere nadzora i provjera od strane ovlaštenih carinskih službenika Odjela za mobilne jedinice Rijeka uz uporabu službenog psa za detekciju duhana pronađeno je 20,00 kilograma sitno rezanog duhana u autobusu hrvatskog prijevoznika.
 
Temeljem navedenog izdat je Prekršajni nalog zbog  počinjenja prekršaja iz članka 102. stavak 1. točka 47. Zakona o trošarinama u visini od 5.100,00 kn, te je podnesen zahtjev za naplatu trošarine Područnom carinskom uredu Rijeka u iznosu od 11.000,00 kn.
 

Pisane vijesti