Spriječen pokušaj krijumčarenja duhana

  • Slika /12022/Slika 1 glavna.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Rijeka  i policijski službenici MUP-a spriječili pokušaj krijumčarenja 56 kg sitno rezanog duhana.

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Rijeke, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Rijeka i policijski službenici MUP-a radi kontrole su u Rijeci zaustavili osobni automobil marke Peugeot, hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin s područja Rijeke.
 
Pregledom vozila u prtljažnom prostoru i na stražnjoj klupi putničkog dijela vozila pronađeno je šest PVC vreća u kojima se nalazilo  ukupno 56,10 kg sitno rezanog duhana, za koji vozač ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu i na koji nije obračunata i naplaćena trošarina, a namijenjen je prodaji na „crnom“ tržištu na širem području Rijeke.
 
Pronađeni sitno rezani duhan je oduzet, a protiv osumnjičenog će Područna jedinica - Služba za mobilne jedinice Rijeka podnijeti nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. Kaznenog zakona.
 
Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 6.403,82 eura oduzeto je vozilo korišteno za nezakonit prijevoz sitno rezanog duhana.
 

Pisane vijesti