Spriječen pokušaj krijumčarenja 9800 komada raznih vrsta cigareta na CI Bajakovo

Slika /arhiva/Slike/Novosti/bvw3kf_8781.jpg
Dana 15. veljače 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja 9800 komada raznih vrsta cigareta.

Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Bajakovo, pristiglo je osobno motorno vozilo, njemačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin SAD. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, isti je odgovorio da nema ništa, slijedom čega su carinski službenici pristupili pregledu vozila.

Detaljnim pregledom vozila i putnika, u prtljažnom prostoru, pronađeno je neprijavljeno 8400 komada cigareta marke „West“ u vrijednosti od 4.200,00 kuna.

Neprijavom robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, te je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.500,00 kuna. Roba koja je predmet prekršaja oduzeta je u korist Republike Hrvatske.

Također, na istoj carinskoj ispostavi, prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, u  kabini teretnog motornog vozila, bugarskih registracijskih oznaka, carinski službenici pronašli su neprijavljno 1400 komada cigareta marke „Marlboro“.

Neprijavom robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona, a cigarete su oduzete u korist Republike Hrvatske.
 

Pisane vijesti