Spriječen pokušaj krijumčarenja 500 šteka cigareta na CI Mali Prolog – Carinarnica Ploče

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/c1bglp_4141.jpg
  • Slika

Dana 06. rujna 2009. godine carinski službenici na graničnom prijelazu Mali Prolog – Carinarnica Ploče u sklopu provedbe redovnih mjera carinskog nadzora pri ulazu i izlazu roba i vozila iz Republike Hrvatske, spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta marke RONHILL.

Navedenog datuma kao ulazni putnik u Republiku Hrvatsku, u osobnom vozilu bosansko – hercegovačkih registracijskih oznaka pristupila je muška osoba, nositelj putne isprave izdane u Bosni i Hercegovini. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti carinskoj kontroli, bosansko-hercegovački državljanin izjavljuje kako nema ništa te je istom upućena molba da parkira vozilo kako bi se izvršio pregled i pretraga osobnog vozila. U prvom trenutku osoba odbija omogućiti pregled i pretragu vozila pa je zatražena pomoć policije na graničnom prijelazu da bi potom ista počela surađivati.

Pri pretrazi vozila, u njegovom zadnjem dijelu, pronađena je količina od 500 šteka, odnosno 100.000 komada raznih cigareta marke RONHILL. Cigarete su potom privremeno oduzete, a bosansko-hercegovački državljanin predan policiji na daljnju kriminalističku obradu.



Pisane vijesti