Spriječen pokušaj krijumčarenja 140 komada parfema, u vrijednosti 5.600,00 kuna na području mjesne nadležnosti carinarnice vukovar

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/lpajnv_7771.jpg
  • Slika
  • Slika
Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, dana 25. studenoga  2010. godine, carinski su službenici otkrili pokušaj krijumčarenja 140 komada toaletnih voda i parfema.
Provođenjem mjera carinskog nadzora prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku,  izvršen je pregled autobusa,  bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske u svojstvu vozača.
Na upit carinskog službenika vozaču i putnicima da li imaju što za prijaviti carinskoj kontroli, te slijedom njihovog niječnog odgovora pristupilo se pregledu spomenutog autobusa. Detaljnim pregledom vozila u prtljažnom prostoru u putnoj torbi pronađeno je 140 komada toaletnih voda i parfema raznih robnih marki i to: Allure, Dolce-Gabbana, Givenchy, Armani, Nina Ricci, Dior ukupne vrijednosti 5.600,00 kuna.
Kao vlasnik robe prijavio se jedan od vozača autobusa, te je podnesena prijava o počinjenom prekršaju po članku 241. st. 1. točka 2. Carinskog zakona. Počinitelj je kažnjen novčanom kaznom u iznosu 1.800,00 kuna, a roba oduzeta.

Pisane vijesti