Spriječen pokušaj krijumčarenja 10 000 komada cigareta koje su se nalazile u tovarnom dijelu sa drvenim kolcima, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, dana 23. studenoga  2010. godine, carinski službenici otkrili su pokušaj krijumčarenja  10 000 komada raznih vrsta cigareta.
Provođenjem mjera carinskog nadzora prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku,  izvršen je pregled teretnog vozila,  bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske u svojstvu vozača.
Detaljnim pregledom vozila, utvrđeno je da je neispravno plombirana roba s mogućnosti izuzimanja iste bez povrede carinskog obilježja, te su u tovarnom prostoru na drvenim kolcima pronađene četiri plastične vreće u kojima se nalazilo 10000 komada raznih vrsta cigareta i to: 2000 komada cigareta LM, 4000 komada cigareta Best slim i 4000 komada cigareta Monus u vrijednosti 5.000,00 kn.
Prenošenjem cigareta preko carinske crte izbjegavajući mjere carinskog nadzora robom čiji je promet ograničen, postoje osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela opisanog u članku 298. kaznenog zakona. O otkrivenom pokušaju krijumčarenja obaviješten je Općinski državni odvjetnik koji je odlučio da se za isto podnese prekršajna prijava, a Općinski sud u Vinkovcima optuženom je izrekao novčanu kaznu od 2.271,00 kune. Roba koja je predmet kaznenog dijela oduzeta je u korist Republike Hrvatske.

Pisane vijesti