Spriječen nezakonit unos kovanica u vrijednosti od 11.423,20 eura te unos tekstilne robe i 2720 komada tableta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/za30uw_11741.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 16. siječnja 2012. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina na Carinskoj ispostavi Lupinjak, carinski službenici spriječili su nezakonit unos zlatnog i srebrnog novca.
Naime, na CI Lupinjak pristiglo je osobno vozilo stranih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine. Prilikom pregleda vozila carinski službenici utvrdili su da se na zadnjem sjedištu vozila nalazi torba u kojoj je pronađena neprijavljena roba i to: 5 komada zlatnih kovanica, 5 komada srebrnih kovanica i 5 komada kovanica od mesinga, ukupne vrijednosti od 11.423,20 eura. Carinski službenici kontaktirali su općinsko državno odvjetništvo radi konzultacije ima li u predmetnom djelu elemenata kaznenog djela, prilikom čega je dogovoreno da se podnese prijava o počinjenom prekršaju prema članku 241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona. Roba je privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka.

Dana 16. siječnja 2012. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar na Carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici spriječili su pokušaj nezakonitog unosa razne tekstilne robe u vrijednosti od 215.120,00 kuna. Prilikom pregleda teretnog vozila turskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Turske, carinski službenici su uz prijavljenu robu putem TIR karneta pronašli i neprijavljenu raznu tekstilnu robu količine 3898 komada, ukupne vrijednosti 215.120,00 kuna. Navedenom radnjom počinje je prekršaj iz članka 240. stavka 1. točka 2. Carinskog zakona. Prekršitelj je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 7.000,00 kuna, a roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Istoga dana na Carinskoj ispostavi Gunja u osobnom vozilu austrijskih registracijskih oznaka carinski službenici pronašli su ukupno 2720 komada tableta odnosno lijekova koji sadrže tvari s popisa opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga.
Tablete, Lexaurin (780 komada), Apaurin (1860 komada), Sanval (80 komada), bile su skriveni ispod suvozačevog sjedala i u naslonu suvozačevog sjedala te u putnoj torbi putnice ispod odjeće. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj iz članka 24. stavka 1. i 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.



Pisane vijesti